DENIOS B.V
Christiaan Huijgensweg 4
2408 AJ Alphen aan den Rijn

Tel.: ++32 312 00 87
E-Mail: info@denios.nl
Internet: www.denios.nl

Pioniers van groene mobiliteit vertrouwen op veiligheidsproducten van DENIOS.

Duurzame, milieuvriendelijke mobiliteit is een van de belangrijkste toekomstkwesties van onze tijd. Veel DENIOS klanten ontwikkelen vandaag al de oplossingen van morgen en stimuleren in belangrijke mate de transportrevolutie - op de weg, in de lucht, op het water en op het spoor. Wij ondersteunen hen hierbij met de juiste veiligheidstechnologie en onze kennis. Bekijk de interessante praktijkvoorbeelden!

Groene mobiliteit op de weg

Brandwerende opslag voor grote batterijmodules in e-drive ontwikkeling

Een internationale technische dienstverlener gespecialiseerd in de ontwikkeling van voertuigen, eDrive en energiesystemen. Het bedrijf had een beveiligde buitenopslagplaats nodig voor grote hoeveelheden tractiebatterijen en lithiumbatterijcellen.

DENIOS leverde een walk-in brandbeveiligingsmagazijn met 90 minuten brandbeveiliging, dat voor de klant met talrijke extra's werd uitgerust. Airconditioning, verwarming en technische ventilatie werden geïnstalleerd en optimaal op elkaar afgestemd voor een ideale temperatuurregeling van de opgeslagen goederen met een optimale energie-efficiëntie. Permanente statusdetectie via geïntegreerde sensoren en een geïntegreerd waterblus systeem zorgen voor extra veiligheid in geval van nood. Dankzij de praktische opbergmogelijkheden kunnen zowel kleine batterijcellen als tractiebatterijen met een gewicht tot 700 kg gemakkelijk worden geladen.

De DENIOS-oplossing

Brandwerende opslag voor lithiumbatterijen - verkrijgbaar met uitgebreide uitrustingsmogelijkheden.

Naar het assortiment

Isolatiecontainer voor beschadigde batterijen in de auto-industrie

Een van 's werelds grootste autofabrikanten uit Zuid-Duitsland speelt al jaren een leidende rol op het gebied van elektrische mobiliteit. Als voorzorgsmaatregel moest op haar internationale logistieke locaties een passende infrastructuur worden gecreëerd zodat, indien nodig, beschadigde, defecte en niet te vervoeren batterijen veilig konden worden ontvangen, tijdelijk opgeslagen en vervoerd voor professionele verwijdering. DENIOS leverde de klant robuuste speciale containers van roestvrij staal die speciaal ontworpen zijn voor de opslag en het transport van beschadigde, defecte of niet te vervoeren lithium batterijen. De lithiumbatterijen zijn in deze containers ingebed met het vulmateriaal PyroBubbles®, dat het risico van thermische runaway doeltreffend vermindert. Zo kunnen defecte serieonderdelen worden geïsoleerd en tijdelijk veilig worden opgeslagen. Praktisch: Dankzij de UN-transportgoedkeuring kunnen de dozen ook worden gebruikt voor het latere vervoer naar de afvalverwerking.

De DENIOS-oplossing

Transportboxen voor lithiumbatterijen van roestvrij staal, verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Naar de online winkel

Wist je dat? DENIOS is een pionier in de ontwikkeling en distributie van oplossingen voor het veilig opslaan, opladen, testen en transporteren van lithium energieopslag.

Als het hart van elke elektrische motor zijn lithiumbatterijen onmisbaar geworden in de wereld van de e-mobiliteit. Naast vele voordelen houdt de technologie echter ook risico's in, met name een verhoogd risico van brand en barsten. Voor optimale bescherming vertrouwen bijna alle toonaangevende autofabrikanten in e-mobiliteit op veiligheidsproducten van DENIOS. Tot onze klanten behoren ook een aantal bekende fabrikanten van e-bikes, testlaboratoria voor lithiumbatterijen, producenten van lithiumcellen en start-ups op het gebied van stedelijke luchtmobiliteit (luchttaxi's en vrachtdrones).

Ontwikkeling van aandrijvingen voor eBikes: veilige opslag van geteste batterijprototypes

De klant, een bekende leverancier van auto-industrie technologie, dringt steeds meer aan op de omschakeling naar componenten voor elektrische aandrijving. Met zijn eBike-divisie levert het al meer dan 10 jaar hoogwaardige motoren en accu's voor elektrisch aangedreven fietsen en heeft het nu geïnvesteerd in de bouw van een nieuw ontwikkelingscentrum voor eBike-aandrijvingen. Het uitgebreid testen van de batterijprototypes speelt een belangrijke rol in het ontwikkelingsproces. Als voorzorgsmaatregel moeten batterijen die het testscenario al hebben doorlopen, worden opgeslagen in een beveiligde omgeving. Om te voorkomen dat het vuur zich bij een ongeval uitbreidt naar naburige batterijen, moeten de batterijen in verschillende brandcompartimenten worden opgeslagen.

DENIOS adviseerde de klant SafeStore-Pro lithium batterij opslagkasten te gebruiken. Deze bieden 90 minuten brandbeveiliging van buiten en binnen. Een geïntegreerd waarschuwings-/brandbestrijdingssysteem met aerosol blustechnologie biedt extra bescherming in geval van brand in de kast. Door meerdere veiligheidskasten te gebruiken, konden gemakkelijk afzonderlijke brandcompartimenten worden gecreëerd. Nog een klantenvoordeel: voor de in vergelijking met autoaccu's zeer compacte eBike-accu's zijn de SafeStore kasten van DENIOS een bijzonder ruimtebesparende oplossing.

De DENIOS-oplossing

Lithiumbatterijopslagkast SafeStore-Pro met brandbeveiliging aan beide zijden en waarschuwings-/brandbestrijdingssysteem.

Naar de online shop

Opslag van gevaarlijke stoffen voor waterverontreinigende bedrijfsstoffen bij de productie van e-voertuigen

De klant is een bekende fabrikant van elektrische voertuigen en een specialist in duurzame energie. Zijn fabriek produceert ook een grote verscheidenheid aan bedrijfsmaterialen die klassiek nodig zijn voor de autofabricage. Bijvoorbeeld reinigingsmiddelen voor het reinigen van onderdelen of speciale smeermiddelen voor versnellingsbakken, wiellagers en aandrijflijnen. Deze media worden beschouwd als gevaarlijk voor water en moeten worden opgeslagen in overeenstemming met strenge wettelijke voorschriften. In het geval van de klant waren de eisen bijzonder hoog omdat het terrein gedeeltelijk in een waterbeschermingsgebied ligt. Dankzij intensief advies van DENIOS experts kon de klant aan alle eisen voldoen en de ideale locatie voor de nieuwe opslagplaats voor gevaarlijke stoffen op zijn terrein bepalen. De veilige opslag van zijn bedrijfsstoffen wordt nu gerealiseerd met 4 geklimatiseerde opslagplaatsen voor gevaarlijke stoffen van het type SC, een product uit het beproefde DENIOS standaardassortiment.

De DENIOS-oplossing

Opslag van gevaarlijke stoffen SC voor de opslag van vloeistoffen.

Naar het assortiment

Groene mobiliteit in de lucht

Luchttaxi's opladen: Niet alleen veilig, maar ook slim

Het stedelijk luchtruim biedt een enorm potentieel voor duurzaam vervoer in stedelijke agglomeraties. Talrijke Duitse start-ups storten zich al op de toekomstige markt van luchttaxi's voor binnensteden en vrachtdrones. Ook hier worden lithiumbatterijen gebruikt. Hiervoor leveren wij de pioniers op het gebied van stedelijke luchtmobiliteit brandveilige opslagoplossingen en ontwikkelen wij samen met hen een slim laadmanagementsysteem.

De uitdaging: Met de toenemende dichtheid van e-voertuigen wordt ook intelligent laadbeheer steeds belangrijker. Gelijktijdige laadprocessen mogen niet leiden tot overbelasting van het net. Daarom moet een slimme verdeling van de energiestromen plaatsvinden op basis van de bestaande elektriciteitscapaciteit. Samen met onze klanten uit de sector Urban Air Mobility hebben wij een technisch concept ontwikkeld dat voorziet in een slim laadbeheer in onze brandveilige opslagplaatsen.

De DENIOS-oplossing

Opslag- en procestechnologie voor lithiumbatterijen - wij ontwerpen ook oplossingen voor individuele eisen!

Naar het assortiment

Wist je het al? Bij DENIOS ontstaan nieuwe ideeën in de Blue Campus - ons in-house innovatielab.

Nieuwe manieren vinden om het milieu en de mensen in bedrijven wereldwijd te beschermen en toekomstige werkomgevingen veiliger en duurzamer te maken - met dit doel biedt de Blue Campus onze interdisciplinaire, zelfgeorganiseerde teams de nodige ruimte om innovatieve oplossingen te ontwikkelen, te testen en te implementeren.

De Blauwe Campus: een belangrijke inspiratiebron voor nieuwe ideeën, manieren van werken en denken over milieubescherming en veiligheid.

Groene mobiliteit voor het water

Opslag van lithiumbatterijen voor het water

Elektrische aandrijvingen worden nu gebruikt in een groot aantal toepassingen, waaronder onderwaterrobotica. Onze klant is toonaangevend in de ontwikkeling en productie van drukneutrale aandrijf- en voedingssystemen voor autonome en kabelgeleide onderwatervoertuigen. Voor de opslag van lithiummodules was de klant op zoek naar een veilige opslagoplossing die ook een gemakkelijke hantering tijdens het assemblageproces mogelijk zou maken. Na overleg met DENIOS kozen ze voor een SafeStore veiligheidskast met brandbeveiliging aan beide zijden. Deze kon rechtstreeks op de assemblagelijn worden geplaatst, waardoor onnodige afstanden tussen het magazijn en de productie werden vermeden. Met de SafeStore kreeg de klant een moderne veiligheidsoplossing voor de opslag van lithiummodules die brand- en verzekeringsbescherming combineert met economische efficiëntie.

De DENIOS-oplossing

Kast voor lithium-ion batterij SafeStore met brandwerendheid aan beide zijden.

Naar de online shop

Groene mobiliteit per spoor

Opslag van ontvlambare stoffen tijdens het onderhoud van treinen en het spoorwegnet

De verschuiving van het verkeer naar het spoor is een ander belangrijk kernelement van duurzame mobiliteit. Of men nu reist, naar het werk gaat of goederen vervoert, veel trajecten kunnen met de trein worden afgelegd op een milieu- en klimaatvriendelijkere manier dan met gemotoriseerd particulier vervoer. Om passagiers en goederen op een betrouwbare manier van A naar B te brengen, moeten het wagenpark en het spoorwegnet regelmatig worden onderhouden. Daartoe worden op de talrijke onderhoudslocaties van onze klanten diverse brandbare bedrijfsstoffen geproduceerd.

De klant gebruikt brandwerende kasten voor gevaarlijke stoffen van het type Edition-G, zodat de opslag in overeenstemming is met de voorschriften. Naast 90 minuten brandwerendheid bieden zij de mogelijkheid om gevaarlijke stoffen in kleine containers direct op de plaats van gebruik op te slaan. En ze zijn bijzonder flexibel: dankzij een doordachte ruimte-indeling en veel verschillende uitrustingsvarianten.

De DENIOS-oplossing

G-Editie brandwerende kasten voor gevaarlijke stoffen in vele afmetingen en uitrustingsvarianten.

Naar de online shop
Wij helpen u graag!

Of het nu telefonisch, via e-mail of persoonlijk bij u ter plaatse is - wij helpen en adviseren u graag. Neem contact met ons op.

Gratis deskundig advies 03 312 00 87

Gerelateerde artikelen

Laden...
i

De technische informatie op deze pagina is met zorg en naar ons beste weten en overtuiging samengesteld. Niettemin kan DENIOS B.V. geen enkele garantie of aansprakelijkheid aanvaarden, contractueel, rechtmatig of anderszins, voor de actualiteit, volledigheid en correctheid, noch jegens de lezer, noch jegens derden. Het gebruik van de informatie en inhoud voor eigen of derde doeleinden is dan ook voor eigen risico. Neem in ieder geval de plaatselijk en actueel geldende wetgeving in acht.

Menu
Aanmelden
Uw winkelwagenToegevoegd aan winkelwagen
Ga naar winkelwagen
Wij adviseren u graag!

Bel ons of mail naar info@denios.be en wij helpen u graag verder.

Ma t/m Do: 08:00 - 17:00 | Vrij: 08:00 – 16:00