DENIOS B.V
Christiaan Huijgensweg 4
2408 AJ Alphen aan den Rijn

Tel.: ++32 312 00 87
E-Mail: info@denios.nl
Internet: www.denios.nl

De opvangbak - onze klassieker sinds 1986

Van de belangrijkste innovatie tot het grootste assortiment in Europa

Soms verandert een simpel idee in een echte innovatie. Een bedrijfsidee komt voort uit een innovatie en een bedrijf groeit uit een groepsaanpak. In veel bedrijven staan ​​deze eerste succesvolle producten in vitrines of hangen ze als ontwerptekeningen aan de muur. De opvangbak van DENIOS maakt vandaag de dag nog steeds deel uit van het assortiment - en wordt voortdurend verder ontwikkeld. Met meer dan 500 modellen bieden wij inmiddels de grootste variatie aan opvangbakken van heel Europa.

Het juiste idee op het juiste moment

Welke rol speelde Volkswagen bij de ontwikkeling van de opvangbak

DENIOS-oprichter Helmut Dennig kwam op het idee voor de opvangbak in een zeer alledaagse situatie: bij het verversen van de olie in zijn wat verouderde Volkswagen. In de jaren tachtig waren mensen vaak onvoorzichtig als er olie werd gemorst, laat staan ​​dat ze het oude materiaal weggooiden. Zelfs toen was Dennig zich ervan bewust dat hier iets moest gebeuren. Een opvangbak voor het opvangen van de olie was het eerste concept van de opvangbak van nu.

Toen in hetzelfde jaar het incident bij het Zwitserse chemiebedrijf Sandoz, een van de grootste chemische rampen in Europa, plaatsvond, werd de noodzaak van de productie-industrie al snel duidelijk. Het principe van een opvangbak is even eenvoudig als effectief: vaten of andere containers worden opgeslagen op een rooster dat een trogvormig lichaam afdekt. Als er een vat lekt of er gaat iets mis tijdens het vullen en decanteren, dan belandt het in de opvangbak en niet in het riool.

Een stukje nostalgie uit het DENIOS-archief

“We hebben een belangrijke plicht om alle goederen te beschermen: de natuur. Alleen zo kunnen wij en de volgende generaties blijven bestaan ​​in een gezonde, schone en leefbare omgeving.”

De visie van oprichter Helmut Dennig werd in de jaren negentig vastgelegd in een bedrijfsfilm. Natuurlijk willen we deze prachtige vondst niet achterhouden in onze archieven, die de wortels en het begin van DENIOS laat zien - en je misschien ook een beetje aan het lachen maakt!

Het origineel blijft. De productgroep wordt groter.

De focus van verdere ontwikkeling

Als ons kernproduct wordt de opvangbak continu doorontwikkeld. Het is een terugkerend onderwerp in het interne innovatieteam, omdat taken en klantwensen altijd nieuw en anders zijn. Bovendien hadden en hebben talrijke goedkeuringen en industrienormen een invloed op de evolutie van de productlijn, op de materiaaldikte, het inzamelvolume of de productie. Onze productfamilie groeit al meer dan 30 jaar op deze manier.

Een inspanning die de moeite waard is – voor het milieu en toekomstige generaties.

Jaren 80

1986 - de eerste opvangbak wordt ontwikkeld

Wanneer na een brand in een Zwitsers chemiebedrijf in 1986 zijn grote hoeveelheden bluswater de Rijn ingestroomd en het ecosysteem beschadigd. Het idee om het milieu te beschermen met producten voor bedrijfsveiligheid was toen nog jong. De werktuigbouwkundige Helmut Dennig herkent de tekenen van de tijd en maakt er zijn bedrijfsidee van. Dit gaf ook aanleiding tot het idee van een goedkope opvangbak van staal.

1987 – De opvangbak maakt je mobiel

Naast opvangbakken voor stationaire opslag van gevaarlijke stoffen is het assortiment uitgebreid met mobiele opvangbakken voor veilig intern transport. Veilig transport van gevaarlijke vloeistoffen in krappe ruimtes en doorgangen is geen probleem meer.

1987 – bescherming voor grote oppervlakken

Wanneer gevaarlijke vloeistoffen worden opgeslagen, kunnen ongewenst druppelen en spatten optreden tijdens het decanteren en vullen. Daarom ontwikkelt DENIOS bodemopvangbakken en vloerelementen waarmee hele of slechts gedeeltelijke ruimtes kunnen worden ingericht als goedgekeurde opslagruimtes.

1988 – Nieuwe opvangbakken voor zuren en logen

Het materiaal waarvan een opvangbak is gemaakt, moet specifiek geschikt zijn voor de vloeistoffen die worden bewaard. De ingenieurs van DENIOS zagen al snel het potentieel van polyethyleen (PE). Het materiaal is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook niet corrosief en zeer goed bestand tegen oliën, zuren, logen en andere agressieve stoffen. In 1988 werd de eerste PE opvangbak geproduceerd.

1988 - Bewaren en decanteren met één product

Wie gevaarlijke stoffen uit vaten in kleinere containers wil decanteren, kent het probleem: ongewenste druppelverliezen brengen milieu en grondwater in gevaar. Een andere moeilijkheid is om de liggende vaten in een gebruiksvriendelijke positie te brengen om te vullen, DENIOS pakt dit probleem aan met nieuwe tapstations.

Jaren 90

1991 - Ontwikkeling van stellingsystemen met een geïntegreerde opvangbak

In de dagelijkse praktijk is ruimte een kostbaar goed. Dus waarom zou u verpakkingen niet op meerdere niveaus opslaan om ruimte te besparen? Deze behoefte leidde in 1991 tot het idee van een compleet systeem bestaande uit een stelling en een passende opvangbak. Vandaag de dag kunnen wij u voorzien van stellingen voor de opslag van gevaarlijke stoffen in alle relevante maten en materiaalvarianten, afgestemd op de standaard op te slaan verpakkingsformaten. Afhankelijk van de uitvoering zijn ze geschikt voor de opslag van watervervuilende stoffen, brandbare vloeistoffen of agressieve chemicaliën.

DENIOS biedt ook beproefde stellingopvangbakken in alle gangbare breedtes voor stellingen die worden gebruikt om gevaarlijke stoffen op te slaan en om te bouwen volgens de wettelijke voorschriften. Zo kunt u bestaande stellingsystemen eenvoudig, voordelig en volgens de wet ombouwen.

1994 – opvangbakvolume in XXL

Een opvangbak moet groot genoeg zijn om in het ergste geval de wettelijk vereiste hoeveelheid vloeistof te kunnen bevatten. Het opvangvolume van de opvangbak is afhankelijk van de verpakking en moet 10% van de totale opslaghoeveelheid kunnen bevatten of minimaal de inhoud van de grootste verpakking. Als opslag in waterbeschermingsgebieden in uitzonderlijke gevallen is toegestaan, moet het opvangvolume 100% van de opslaghoeveelheid bedragen.

Waar grote capaciteiten nodig zijn of de opslagruimte als vulruimte moet worden gebruikt, zijn conventionele opvangbakken niet meer voldoende. Voor bijzonder grote opslaghoeveelheden breidt DENIOS het productassortiment uit met opvangbakken in XXL-formaat: met een opslagruimte tot 11 vierkante meter en een opvangvolume van 1.350 liter.

1995 – Start van de plastic rotatie

Het is niet alleen een kwestie van het assortiment continu optimaliseren en met nieuwe producten verder ontwikkelen. Het is ook belangrijk om altijd op het snijvlak van technologie te blijven en nieuwe processen te ontwikkelen voor een efficiëntere productie op het hoogste niveau. Daarom heeft DENIOS in 1995 voor het eerst een eigen kunststof rotatiesysteem in gebruik genomen. Voor de opslag van agressieve stoffen zoals zuren en logen worden hier sindsdien onze opvangbakken van polyethyleen gemaakt.

1998 - Compact maar krachtig: de opvangbak voor kleinverpakking

Met de opvangbak voor kleinverpakking brengt DENIOS weer een nieuw product op de markt. Compact van formaat en gemakkelijk te hanteren, kleine verpakkingen kunnen nu worden opgeslagen waar ze ook moeten worden gebruikt. Dankzij hun ontwerp kunnen opvangbakken voor kleinverpakking ook worden gebruikt als opvangbak, bijvoorbeeld op een werkbank.

Jaren 2000

Uitbreiding van de productfamilie

Innovaties komen vaak voort uit de doorontwikkeling van bewezen producten. Daarom investeert DENIOS veel tijd om zijn opvangbakken voortdurend te verbeteren. De verschillende typeseries worden uitgebreid met steeds meer nieuwe varianten en daarmee aangepast aan de wensen van de klant. De beproefde klassiekers groeien op vele manieren: voor het veilig bewaren van de meest uiteenlopende stoffen en containers, voor het bewaren, transporteren en decanteren, van klein tot groot.

2004 – De opvangbak gaat online

DENIOS opent haar eerste webshop. Opvangbakken en vele andere producten voor milieubescherming en veiligheid zijn nu ook 24 uur per dag online te bestellen.

2005 – De eerste flexibele opvangbak

Bij het laden of lossen van gevaarlijke stoffen ontstaan ​​nieuwe moeilijkheden. Want hoe laad je een pallet met vaten die in een opvangbak staan? Met flexibele opvangbakken van polyethyleen (PE) ontwikkelt DENIOS een innovatief concept voor de opvangbak - en de juiste oplossing voor werkzaamheden. Het elastische front kan eenvoudig met een vorkheftruck naar beneden worden geduwd - en richt zich vervolgens weer op. Zo kunnen op pallets opgeslagen vaten moeiteloos en veilig worden verplaatst.

2008 – Het eerste rooster van polyethyleen

Voor het eerst is een opvangbak inclusief rooster volledig gemaakt van 100% polyethyleen. Het nieuwe type rooster wordt door middel van het spuitgietproces volledig van nieuw materiaal gemaakt. Omdat het geen recyclingproduct is, heeft het een volledig beveiligde mediabestendigheid. Verdere voordelen: het lage gewicht en het hoge draagvermogen.

2009 – De universele voor bijna alle uitdagingen

Met de PolySafe ECO opvangbak introduceert DENIOS een nieuw concept voor het effectief bewaren van vaten op pallets. Het nieuwe opvangbaksysteem helpt tijdrovende herpositionering te voorkomen en verhoogt zo de veiligheid tijdens het gebruik. Containers die op euro- of chemicaliënpallets worden aangeleverd, kunnen met een heftruck direct op de opvangbak worden geplaatst. De PolySafe ECO is nog steeds een van de meest populaire opvangbakken van onze klanten. Dat blijkt ook uit de talrijke productvarianten:

De PolySafe ECO opvangbak is verkrijgbaar in drie maten voor opslag van 1, 2 en 4 vaten van elk 200 liter met opvangvolumes van 240, 270 en 405 liter. Daarnaast is het verkrijgbaar samen met een geschikte kunststof pallet als legbord (bestand tegen bijna alle zuren, logen, oliën, etc.). Als alternatief zijn ook verzinkte of PE-roosters beschikbaar als opslagruimte. Uitgebreid assortiment accessoires zoals: vatenstandaards voor het gemakkelijk vullen uit containers boven de opvangbak, ronden het product af.

Jaren 2010

2013 – Innovatieve materialenmix

Met de opvangbakken van de VarioTwin-serie presenteert DENIOS verdere productinnovaties voor de wettelijk conforme opslag van waterverontreinigende stoffen en brandbare vloeistoffen. De innovatieve combinatie van de materialen staal en kunststof optimaliseert de corrosiebescherming en verlengt zo de levensduur van de geteste opvangbakken in bewezen staalkwaliteit met 3 mm wanddiktes. De kunststof voetjes beschermen tegen vocht van onderaf. Ze beveiligen de gevoelige hoekgebieden van de opvangbakken en maken deze van vier kanten toegankelijk met een vorkheftruck.

2014 - De 100.000ste stalen opvangbak verlaat de productie van DENIOS

Ons nr. 1-product, de opvangbak, is niet voor niets een klassieker: zelfs 28 jaar na zijn ontwikkeling heeft het nog steeds niets van zijn belang voor operationele milieubescherming ingeboet. In 2014 presenteren de DENIOS-medewerkers des te trotser de 100.000ste stalen opvangbak die de productie van DENIOS heeft verlaten.

2015 – De eerste opvangbak vervaardigd volgens het dieptrekproces

Zogenaamd "dieptrekken" is een bekend productieproces uit de vliegtuigbouw en de autoproductie. DENIOS slaagt erin deze technologie over te dragen naar de opslag van gevaarlijke stoffen. Met de UltraSafe presenteerde DENIOS de eerste opvangbak die is vervaardigd met behulp van het dieptrekproces. Voor het eerst komt een product van dit type op de markt zonder lasnaden – uit één stuk staal.

Dieptrekken verbetert continu de sterkte en stabiliteit van het staal. Tegelijkertijd wordt het materiaal in vorm getrokken. Lassen, wat verplicht is bij de productie van stalen opvangbakken, is niet meer nodig. Met een materiaaldikte van 3 mm is de UltraSafe opvangbak gestandaardiseerd en absoluut vloeistofdicht. Dit product alleen al heeft sinds de marktintroductie een aantal internationale onderscheidingen en designprijzen ontvangen: bijvoorbeeld de Platinum CLAP Award in de categorie "Best Design of Tool or Equipment" of de beursmedaille voor uitzonderlijk design, bruikbaarheid en functionaliteit van Expochem in Warschau. Tot slot kozen meer dan 75.000 lezers van de media van de gespecialiseerde uitgeverij GIT de UltraSafe als een van de beste producten van 2015 in de categorie "Brandveiligheid, explosieveiligheid en arbeidsveiligheid".

2017 - Opvangbakken met lekkage-indicator

Bij het opslaan van de kleinste hoeveelheden, bijvoorbeeld om de dagelijkse behoefte aan gevaarlijke vloeistoffen op de werkbank of laboratoriumtafel op te slaan, worden vaak opvangbakken voor kleinverpakking gebruikt. Door het relatief kleine opvangvolume kan een opvangbak voor kleinverpakking echter snel worden gevuld en overvol worden als u niet voorzichtig bent. Als een rooster wordt gebruikt, moet dit moeizaam worden verwijderd en ter inspectie worden opgetild. DENIOS elimineert het probleem met een slimme oplossing: de nieuwe opvangbak voor kleinverpakking type SC-P zijn standaard uitgerust met een lekindicator. Als er vloeistof in de opvangbak zit, wordt dit aangegeven door een plastic pin in opvallend rood.

2019 – Lancering van de nieuwe productlijnen

Als ontwikkelaar en fabrikant weten we dat de eisen van onze klanten heel verschillend zijn. Om ervoor te zorgen dat u gegarandeerd de beste oplossing voor uw opbergtaken krijgt, hebben we ons assortiment opvangbakken van de grond af herzien en presenteren we nu onze gloednieuwe productlijnen: base-line, classic-line, pro-line.

Jaren 2020

2020: DENIOS ontwikkelt 's werelds eerste waarschuwingssysteem voor lekkage van gevaarlijke stoffen SpillGuard®

De SpillGuard® is geschikt voor bijna elk opvangbakmodel, detecteert de meest voorkomende vloeibare gevaarlijke stoffen en waarschuwt u bij lekkage, 24 uur lang effectief met een akoestisch en optisch signaal - het lekkagewaarschuwingssysteem voor gevaarlijke stoffen is daarom een ​​echte revolutie bij lekkagebeheer.

Veiligheid betekent variatie

Voor elke behoefte de juiste opvangbak

Diversiteit is nodig als de wensen van de klant heel verschillend zijn. Een opvangbak moet perfect zijn afgestemd op de individuele toepassing. De te bewaren gevaarlijke stof bepaalt het materiaal van de benodigde opvangbak: metaalcorrosieve media zoals bijvoorbeeld zuren en logen kunnen niet in een stalen bak worden bewaard. In de voedingssector is roestvrij staal het materiaal bij uitstek vanwege de goede hygiënische eigenschappen. Ook het tastbare collectievolume speelt een grote rol. Ook wettelijke voorschriften en eisen zijn van invloed op de keuze van de juiste opvangbak.

Zodat u gegarandeerd de beste oplossing krijgt voor uw opslagtaken, biedt DENIOS u het breedste repertoire aan opvangbakken van Europa: opvangbakken van staal, roestvrij staal of kunststof, met of zonder geïntegreerde voetjes, mobiele opvangbakken en diverse formaten van opvangbakken voor kleinverpakking tot XXL opvangbakken formaat met meer dan 1000 liter opvangvolume.

Ontdek het grootste assortiment van Europa!

Wij helpen u graag!

Of het nu telefonisch, via e-mail of persoonlijk bij u ter plaatse is - wij helpen en adviseren u graag. Neem contact met ons op.

Gratis deskundig advies 0172 - 50 64 66

Extra informatie

Laden...
i

De technische informatie op deze pagina is met zorg en naar ons beste weten en overtuiging samengesteld. Niettemin kan DENIOS B.V. geen enkele garantie of aansprakelijkheid aanvaarden, contractueel, rechtmatig of anderszins, voor de actualiteit, volledigheid en correctheid, noch jegens de lezer, noch jegens derden. Het gebruik van de informatie en inhoud voor eigen of derde doeleinden is dan ook voor eigen risico. Neem in ieder geval de plaatselijk en actueel geldende wetgeving in acht.

Menu
Aanmelden
Uw winkelwagenToegevoegd aan winkelwagen
Ga naar winkelwagen
Wij adviseren u graag!

Bel ons of mail naar info@denios.be en wij helpen u graag verder.

Ma t/m Do: 08:00 - 17:00 | Vrij: 08:00 – 16:00